Curs de meditație

Loading Map....

Data/Timpul
Date(s) - 22 martie 2016
19:00 - 21:00

Locația
Casa de moda Venus

Categories


Vom continua astăzi seria dharani mudra-elor cu folosirea elementului foc care să aducă intensitate meditației. Tejas tattva conferă minții acel dinamism luminos care înlătură inerția și densitatea care apar din cauza oboselii și în același timp întărește voința de a depăși obstacolele care pot să apară în calea practicii.

Pe lângă asta vom face ca de obicei meditația Hridaya care combină elementele clasice din Yoga Sutra cu viziunea vedantică a lui Ramana Maharshi referitoare la descoperirea naturii proprii prin introspecție.

Vă invităm în fiecare marți, în București, la un curs dedicat meditației, deschis atât celor care vor să învețe cum să mediteze, cât și celor care vor să își aprofundeze practica.

Vor fi prezentate, pe lângă meditația hridaya pentru revelarea Sinelui (atman), și tehnici de liniștire a minții, elemente de teorie a meditației clasice în yoga (conform Yoga Sutra-elor lui Patanjali), tehnici de meditație specifice diferitelor tradiții spirituale (shaivism, budism, jainism, zen, sufism), tehnici de ritmare a suflului (pranayama) care să ajute meditația sau care să pregătească mintea pentru meditație, posturi specifice meditației sau pentru pauzele dintre perioadele mai lungi de stat într-o postură de meditație.

Cursul începe la ora 19 și va dura aproximativ 2 ore, având o mică parte teoretică și o parte practică. Vă rugăm să veniți cu o păturică/ izopren și o pernă de meditație. Pentru cei care nu pot sta mult timp într-o postură vor fi scaune.

Cursul are loc în București, Calea Victoriei 21-23, Casa de Modă Venus, la etajul 6 (pe ușă este sigla centrului nostru).

Vă invităm să descoperim împreună starea naturală de a fi – cea în care suntem liniștiți, împăcați, fericiți, liberi.

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira