Seminar Do In, 29 aprilie 2017, București

Tehnicile de Do In se inscriu intr-o lunga traditie preventiva si terapeutica si sunt exercitii simple, usor de realizat si de implementat intr-o rutina zilnica, cu un efect foarte bun asupra starii de bine a celui care le realizeaza.

Do In se bazeaza pe principiile de actiune ale acupuncturii dar, spre deosebire de aceasta, punctele energetice ale fiintei se echilibrează prin presiunea făcută cu degetele si nu prin intermediul acelor de acupunctura. Practica Do In este astfel neinvaziva si usor de realizat individual.

Minim zece minute de practica zilnica sunt suficiente in general, pentru a mentine armonia intre minte, corp si emotii. Stimuleaza de asemenea sistemul imunitar, conferind o mai buna rezistenta in fata imbolnavirilor. Are astfel un puternic rol in prevenirea oricarui tip de imbolnavire. Totodata, practica tehnicilor de Do In produce o mai buna rezistenta la efectele nocive ale stresului; regleaza functiile organelor vitale ale corpului, actioneaza circulatia sanguina si limfatica, regland totodata activitatea sanatoasa a inimii; restabileste si mentine echilibrul sistemului nervos vegetativ si cerebral; armonizeaza functionarea sistemului endocrin; elimina tensiunile si contracturile musculare si previne aparitia lor; activeaza circulatia subcutanata, are efecte tonifiante si elimina toxinele la nivelul pielii, dand mai multa stralucire tesutului cutanat.

Putina istorie

Conceptul a fost dezvoltat pentru prima oara in China, acum cinci mii de ani, impreuna cu formarea principiilor Medicinii Traditionale Chineze, avand numele de Tao Yin. Cu invazia Chinei in Japonia, in secolul VI, s-a propagat si tehnica de Tao Yin care a capatat numele de Do In (Tao =Do si Yin = In). Semnificatia etimologica este identica, atat pentru termenul chinez, cat si pentru cel japonez, si inseamna “Drumul Energiei”.

Workshop-ul de Do In

In cadrul workshop-ului vom invata despre circulatia energetica prin meridianele corpului, despre punctele de presiune si cum pot fi identificate si echilibrate energiile. Vom descrie si asimila o secventa de baza pentru energizarea si armonizarea intregului corp, care apoi poate fi utilizata cu usurinta in rutina zilnica a participantilor. Secventa include presiuni specifice asupra unor puncte principale, modalitati de respiratie si diferite exercitii, pentru fiecare segment al corpului.

Tehnicile sunt prezentate in asa fel incat, la sfarsitul intalnirii, fiecare participant va fi apt sa practice singur incepand deja cu ziua urmatoare.

Workshop-ul e realizat de Carmen Mitroi, profesoară de yoga, licentiata in Psihologie (Funchal, Portugalia) si Medicina Traditionala Chineza (Beijing, China). Carmen practica acupunctura din 2005 si a organizat de-a lungul timpului numeroase workshop-uri despre Do In. Mai multe informatii despre Carmen Mitroi pe pagina web www.sundari-center.com.

Orar

Sambata, 29 aprilie 2017, între orele 10-13 și 15-18

Locație:

Centrul Kamala, București, str. Căderea Bastiliei 56-58, etaj 6, sala 602

Preț: 150 lei

Înscrieri: până pe 28 aprilie

Informații și înscrieri:

Tel. 0731324239 sau 0731324241

e-mail: centrulkamala@gmail.com

www..kamala.ro

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira