Retragere de meditație, 28 aprilie – 3 mai 2017, Brașov

Vă invităm să participați la Retragerea de meditaţie în tăcere pentru revelarea Inimii Spirituale (atman), în perioada 28 aprilie – 3 mai 2017. Descrierea acestui tip de retragere o puteți găsi pe site-ul kamala.ro, la acest link.

Cei care doresc sa se regăsească pe ei înşişi, să se liniştească, să întrerupă curgerea agitată a vieţii într-o oază de pace şi spiritualitate pot participa, chiar dacă nu au mai practicat meditaţia sau yoga. Unul din cei mari mari yoghini cunoscuţi, Ramakrishna, recomanda să te retragi pentru a medita 3 luni pe an, sau trei săptămâni sau, dacă nu, măcar trei zile.

Programul va începe vineri, 28 aprilie 2017, ora 19, cu noțiuni introductive, întrebări și răspunsuri, urmate de meditație. De sâmbătă dimineaţa până miercuri seara, toți participanţii vor respecta mauna (nu vor vorbi), aşa cum se recomandă în toate tradiţiile contemplative, în isihasm, pentru a crea premisele unei bune interiorizări. Doar în cadrul programului de seară se vor putea adresa întrebări directe profesorului care ghidează meditația. Retragerea se va termina cu împărtăşirea experienţelor şi discuţii pe baza temelor prezentate, miercuri, 3 mai 2017, ora 18.

Retragerea va cuprinde meditatii ghidate, indrumari și recomandări pentru practica spirituală, sedinte de hatha yoga. Vor fi oferite recomandările necesare, metodele şi elementele practice meditative, conferinţe cu diferite teme, printre care:

– Metoda de introspecţie a lui Ramana Maharshi folosind întrebarea “Cine sunt Eu?”;

Freamătul mistic (spanda), conştiinţa martor, resorbţia sentimentului “Eu” în sursa sa, despre conţinutul şi calitatea minţii, iubirea pură ca expresie a conştiinţei unităţii, tăcerea ca substrat al existenţei.

Adâncirea în meditaţie, folosind două metode din tradiţia Mahamudra: “prinderea minţii agitate” şi “stabilizarea minţii în starea de linişte”;

– Cele patru etape fundamentale în procesul Revelării Inimii Spirituale;

– Tehnici de liniştire a minţii folosind controlul respiraţiei;

– Principiile fundamentale de transformare spirituală în Advaita Vedanta.

– Metode de a translata de la conştiinţa individuală la Conştiinţa Unitătii Divine.

Minunarea faţă de frumuseţea Inimii Spirituale.

Retragerea este ţinută de profesorii de yoga Simona Trandafir, Liviu Gheorghe, Sebastian Teodor.

Locaţie: Centrul Kamala din Sânpetru, Braşov. Cazarea se face în camere de 2-3 locuri, iar mâncarea va fi lacto-vegetariană, nu se vor consuma: carne, alcool, tutun, cafea.

Preţ pachet complet (taxă participare, cazare, masă pentru 5 zile) – 680 lei (780 lei pentru cazare în camere single). Pentru variante individualizate, vă rugăm să ne contactați direct.

Locuri limitate! Pentru rezervarea locului este necesara achitarea unui avans de 200 lei.

Informații şi înscrieri:

– mobil: 0731.32.42.41

– e-mail: contact@kamala.ro sau centrulkamala@gmail.com

Va asteptam cu drag,
Veronica (din partea grupului Kamala)

Fie ca freamatul sacru al Inimii Spirituale sa ne lumineze viata!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira