Svara Yoga

Svara yoga se ocupă de cunoașterea și folosirea energiei pranice și a ritmurilor ei. Este una din ramurile yoga despre care s-a scris foarte puțin și de aceea este aproape necunoscută în occident, iar efectele tehnicilor ei sunt de multe ori imediate și cu influențe de lungă durată.

Tradiția tantrică din care face parte se ocupă de transformarea vieții prin obținerea sănătății, atingerea scopurilor propuse în toate domeniile, evoluția spirituală.

În cadrul seminariilor consacrate acestei ramuri din yoga: 

– Vom descoperi împreună că ciclicitatea există atât la nivel cosmic, cât și la nivel uman și vom învăța cum să corelăm totul și să orientăm energiile pentru o transformare deplină. Totodată ne vom orienta să trecem dincolo de nivelul pe care se manifestă aceste influențe ritmice și să ne centrăm astfel în Inima Spirituală (atman).

– Vom învăța despre modul în care respirația poate să ne susțină sau nu activitățile, ideile, idealurile. Svara yoga oferă cheia folosirii pranei în corelație cu energiile tattvelor de bază (energia subtilă a pământului, a apei, a focului, a aerului și energia eterului).

– Vom ști în ce moment e bine să facem un anumit gen de acțiune sau când e necesar să o începem pentru a avea succes. Nerespectarea acestor învățături face mult mai dificilă îndeplinirea scopurilor noastre.

– Una din inițierile pe care le veți primi vă va arăta ce energie predomină în fiecare moment și cum poate fi folosită pentru împlinirea oricăror idealuri avem.

– Știința suflului, a pranei va fi susținută de știința tattvelor și împreună vor fi aplicate prin tehnici specifice, pe care le vom face împreună. Acestea au  o influență deosebită asupra corpurilor noastre cât și asupra nivelului conștiinței.

– Vom învăța cum să armonizăm energiile interioare cu energiile exterioare așa încât această armonie să ne aducă fericirea pe toate planurile vieții noastre.  Fie că vom ști când să începem să facem sport, sau să plecăm într-o călătorie, sau să memorăm un text, sau să facem dragoste, sau să medităm, vom vedea că svara yoga ne va dărui eficiență și ne va susține acțiunile.

Găsindu-și aplicabilitatea în tot ceea ce facem și trăim în viața de zi cu zi, Svara Yoga este considerată o adevărată bijuterie a tantrei.

În seminarul nostru vom orienta toate aceste învățături spre recunoașterea esenței noastre, Inima spirituală, aducând armonia și fericirea în fiecare clipă a vieții.

2 thoughts on “Svara Yoga

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira