“Cei 3 S”

(Introducere in seminarul ”Cei 3 S” – Sexualitate – Sanatate – Spiritualitate  – partea I)

”A iubi – aceasta vine

tare de departe-n mine.

A iubi – aceasta vine

tare de departe-n tine.” (L. Blaga)

 Una din cele mai coplesitoare experiente este cea a intuirii sau a trairii unitatii tale cu universul.

 La nivel metaforic, sau poetic, ne este usor sa vorbim despre asa ceva. Dar, la nivel existential real… totul este mai profund, sau atat de simplu incat cu greu putem sa descoperim aceasta minune.

 Se spune ca suntem in oceanul constiintei divine asa cum o stea de mare isi traieste firesc viata in apa. Suntem inconjurati de ocean fara sa ne mai bucuram de el (intotdeauna). E totul atat de firesc incat nu mai vedem.

 DAR… A nu vedea, inseamna si a nu cunoaste. Seminarul despre Marea intelepciune daruita prin cunoastere – Bhuvaneshvari (a patra dintre Dasha Maha Vidya) a fost dupa cel despre Intelepciunea iubirii (Tripura Sundari).

 Va amintiti versurile lui Blaga?

 ”A cunoaste. A iubi.

 Care-i drumul, ce te-ndeamna?

 A cunoaste – ce-nseamna?

 A iubi – de ce ti-e teama

 printre flori si-n mare iarba?

 Printre flori si-n mare iarba,

 patima fara pacate

 ne rastoarna-n infinit

 cu rumoare si ardoare

 de albine rencarnate.

 Inc-odata, iar si iara

 a iubi e primavara.”

 Iubirea iti daruie revelatia unitatii. Iubesti si astfel iesi din limitele finitului, ale individualului, te desparti de tine ca persoana pentru a te intalni cu tine ca visator, ca Creator al lumii si demiurg desavarsit. A iubi este premergator lui A FI. Nu poti sa fii fara sa iubesti.

 Ce mare lectie este Iubirea! Si pentru ca totul sa fie reverberat pana in adancul naturii… ne-a fost oferita sexualitatea.

 Trairea sexualitatii ca unificare a principiilor eterne masculin si feminin, oglindite in barbat si femeie ocupa un loc deosebit in modalitatile de transformare spirituala. Beatitudinea sexuala ridicata la nivelul transcendent reflecta acea fericire de natura cosmica, cunoscuta in yoga sub numele de ananda.

 Cel care foloseste sexualitatea intr-un mod superior antreneaza in evolutie intregul corp, iar transformarile care sunt vizate elibereaza intr-un mod constient fortele potentiale, ceea ce are o influenta pozitiva si asupra corpului, considerat drept un tot unitar alcatuit din structuri vizibile si invizibile.

 Trairea unirii cu iubitul (iubita) pornind de la nivel fizic, ajunge sa deschida portile unirii mistice ce va fi apoi transformata in revelatia unitatii si unicitatii divine.

 Cine sunt eu?

 Cine esti tu?

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira