Agitația minții versus liniștea meditației

Există, în prezentul meditației, momentul TĂU, ca Stare de A FI în liniște și pace. Cel ce meditează aduce astfel, conștient, în prezent, o stare evident mai bună ca înainte. Pentru el, va conta acest moment. Și nu numai pentru el.

De multe ori, semnificația și valoarea anumitor aspecte se arată prin contrast, opoziții, antiteză și diferențe. În ceea ce privește felul în care mintea funcționează în starea de veghe am putea spune că ne-am obișnuit cu ”fluctuațiile” sale, cu agitația, dispersarea, zăpăceala, uitarea, confuzia, inerția, atașamentele sale. Mulți dintre noi le luăm ca atare ca și cum acestea ar reprezenta normalitatea așa-zisei minți a noastră.

Atunci când medităm, gradat, devine din ce în ce mai evident un alt tip de mecanism mental care ”scoate la suprafață” sau mai bine spus actualizează o stare mentală fundamentală – liniștea și pacea acesteia. Din ce în ce mai mult, o vom integra ca stare firească, normală a mentalului nostru. Aceasta este o etapă importantă în cadrul experienței meditative cu multe reflexii binefăcătoare și în viața de zi cu zi.

Amintesc aceste lucruri pentru că, de multe ori uităm că acest mai bine (profund și autentic) al nostru, devine un bun sau mai benefic dar, ce se oferă totodată și celorlalți. La urma urmei, ce putem aduce noi vieții celorlalți (autentic profund, semnificativ valoros și aducător de bine) mai mult, decât starea noastră de prezență lucidă, conștientă la modul benefic, o stare echilibrată și armonioasă de A FI deschis și iubitor, împăcat, luminos și fericit ?

Știu că de meditație sunt legate multe așteptări. Subliniez că descărcarea acestui potențial de așteptare se va realiza numai prin practică răbdătoare. Meditația este un proces care se desfășoară progresiv și care ajunge să se reflecte binefăcător și în viața de zi cu zi în multe moduri. Merită să-l descoperiți. Mergeți în meditație măcar până în punctul redescoperirii acestei stări de liniște și pace interioară.

Cei care doriți să învățați să meditați și să practicați vă așteptăm în fiecare marți de la ora 18.30 la cursul de meditație online. Subscrieți canalului nostru de youtube pentru a fi la curent cu activitățile centrului. Pentru orarul cursurilor de yoga și meditație vizitați: https://centrul.kamala.ro/2020/03/programul-cursurilor-online/

Mai multe materiale puteți consulta pe blogul personal ”Amintește-ți de Sine!” https://liviugheorghe.wordpress.com/ și pe canalul Youtube https://www.youtube.com/user/liviugheorghemarian și pe site-ul https://mentoryoga.com/

Puteți sprijini activitatea noastră în domeniul educației spirituale, orice donație fiind binevenită.

https://centrul.kamala.ro/donatii/

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira