Yoga pentru copii

Vezi aici câteva tehnici yoga exemplificate de un grup de copii

Cursul de Hridaya Yoga pentru copii este un curs special conceput pentru a oferi fiecarui copil experienta dezvoltarii potentialului sau natural maxim.
Accentul este pus pe valorificarea darurilor naturale inerente in fiecare copil precum creativitatea, imaginatia, curiozitatea descoperirii, bucuria jocului, comunicarea, prietenia, spiritul de grup și, nu în ultimul rand, candoarea si puritatea inimii.
Tehnicile yoga sunt adaptate varstei si particularitatilor psiho-mentale si anatomice ale fiecarui copil.
Copiilor le vor fi prezentate pozitii speciale ale corpului, numite asane, si cateva tehnici de respiratie , intr-o maniera jucausa, astfel incat ei sa experimenteze un simtamant al apartenentei si unitatii cu viata, cu natura si cu ceilalți copii. Astfel ei invata gradat sa se cunoasca mai bine si sa participe, prin incurajare, la formarea unei ambiante de grup relaxata si placuta.
Programul Hridaya Yoga este prezentat copiilor prin intermediul jocurilor, iar explorarea posturilor corporale si tehnicilor de respiratie se face prin amuzament, bucurie si iubire.
Atmosfera in care copiii practica este una calda, primitoare, prietenoasa, unde nu exista stresul competitiei. Copiii sunt invatati sa traiasca frumos, in armonie cu ei insisi si cu tot ceea ce-i inconjoara, in acord cu darurile lor naturale.

Efectele si beneficiile acestui program sunt resimtite la nivel fizic, energetic, psiho-mental si spiritual
⦁ la nivel fizic si energetic (prin practica asanelor): cresterea flexibilitatii corporale, corectia pozitiei corporale, intarirea sistemului imunitar, copiii invata sa respire corect prin tehnici de respiratie care contribuie la inlaturarea fricii si anxietatii, cresterea constientei asupra corpului, relaxare fizica, prevenirea obezitatii, a racelilor, ameliorarea si chiar inlaturarea (prin practica regulata) a afectiunilor cronice, a astmului, sinuzitelor etc.

⦁ la nivel psiho-mental si spiritual (prin tehnici de respiratie si tehnici mentale): autocunoastere, atingerea echilibrului interior, imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei, claritate mentala, pace mentala, o mai buna coordonare corp-minte, cresterea increderii in sine, stabilitate emotionala, imbunatatirea abilitatilor de integrare in grup, a abilitatilor de comunicare, abilitati de a lucra in echipa si de a-si face prieteni.

Tot programul yoga este realizat si expus in spiritul promovarii valorilor universale, care se doresc a fi asimilate de fiecare copil: iubire, compasiune, bunatate, dreptate, adevar, intelepciune si  bun simt.

Pe langa activitatile de auto-cunoastere, sunt abordate intr-o maniera creativa si interactiva teme diverse, precum comuniunea cu natura, lucrul cu plantele vindecatoare, apropierea de animale, rolul astrilor in viata omului, centrele si canalele de energie din interiorul nostru, folosind materiale didactice corespunzatoare.
Toate activitatile si tehnicile sunt insusite prin jocuri, muzica, filmulete și cantece cu rol educativ.

Date administrative

Programul se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 14 an. 

O sedinta dureaza între 50 și 90 de minute, iar frecventa este saptamanala.

Locatie: Str. Avram Iancu Nr. 54, Brașov.

Programul, date de contact, informații pentru cursurile de yoga pentru copii – puteți găsi AICI.

Theme: Overlay by Kaira