Seminar Tantra shastra – Tripura Bhairavi – 15-17 aprilie 2011

Tantra shastra este invatatura straveche prin care s-a dorit, asa cum ii arata si numele, raspandirea cunoasterii (tan – a raspandi, tra – instrument, shastra – cunoastere). O parte importanta este Dasha Maha Vidya, Cele Zece Mari intelepciuni, sau Cai ale Intelepciunii.

Transformarea spirituala implica strabaterea, fie si partiala, a tuturor acestor cai. Desigur insa ca ajungerea la realizarea spirituala cea mai inalta semnifica implicit trezirea tuturor acestor zece aspecte ale intelepciunii in noi.

De aceea, o intelegere directa a felului in care fiecare dintre cele zece Maha Vidya ne ghideaza pasii spre Inima noastra este de o mare importanta pentru orice om, indiferent daca practica yoga sau orice alta forma de disciplina spirituala.

Odata intrati pe drumul spre centrul rotii celor Zece Mari Intelepciuni, centru asimilat evident cu Inima Spirituala, vom simti cum fiecare dintre ele ne ajuta. Putem incepe cu una dintre cele zece Maha Vidya si vom vedea cum ea ne indruma spre celelalte, toate la fel de necesare in evolutia noastra.

Fie ca stim, fie ca nu stim, toate aceste forme ale intelepciunii divine se trezesc in noi in timpul transformarii spirituale. Sigur ca cei care nu cunosc tantra shastra nu vor sti ca sentimentul eternitatii le este daruit de Kali, prima din Dasha Maha Vidya. Sau ca prin compasiune exprima intelegerea ce le-a fost oferita de a doua dintre aceste Vidya – Tara… Dar cu atat mai mult va putea sa se trezeasca fata de intelepciunea atotcuprinzatoare cel care cunoaste Dasha Maha Vidya, modalitatile practice si fundamentele teoretice care ii pot lumina viata prin intelepciunea cea mai inalta.

”Upanisadele vorbesc despre trei aspecte ale Absolutului Divin Transcendent, aspecte care sunt precursoare creatiei. „El a dorit, so ‘kamayata, sa devina multiplu, divers”. Aceasta dorinta, vointa primordiala este iccha sakti, forta-vointa, Tripura Sundari din Dasa Maha Vidya. Apoi este a doua ipostaza: „Care a vazut, tadaiksata”. Aceasta perceptie determina ceea ce este cunoscut ca Spatiu si are drept rezultat forta-cunoastere, jnana sakti. Bhuvaneshwari este numele ei. Cel de al treilea aspect este tapas. „El si-a insuflat energie siesi: sa tapo’ tapyata”, spun Upanisadele. Acest tapas este forta-actiune kriya sakti si este desemnata de marele nume Tripura Bhairavi.”(Shankaranarayanan)

Am ajuns cu seminariile de tantra shastra la Tripura Bhairavi, forta Divinului de a actiona, intelepciunea focului purificator si a concentrarii perfecte. Ea este totodata perseverenta, focul aspiratiei, ardoarea ce insoteste drumul nostru spre idealurile propuse, precum si patosul din toate actiunile pe care le savarsim cu tot sufletul. Pasiunea unei vieti traite profund, perseverenta, cufundarea totala in miezul oricarui lucru sau fenomen pe care il studiem, puritatea deplina ce o trezim prin sadhana, toate acestea sunt urmarea trezirii intelepciunii lui Tripura Bhairavi in noi.

Va invitam la seminarul consacrat ei in zilele de 15-17 aprilie 2011, la sala noastra din Sanpetru, Brasov.

Informatii si inscrieri la telefon 0731.32.42.41.

Pot participa si persoane care nu au fost la alte seminarii de tantra shastra.

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira