Cum să menținem conștiența și centrarea în viața de zi cu zi

În unele întâlniri am fost întrebat cum se poate menține echilibrul interior, starea de centrare și conștiența care să nu mai permită minții să rătăcească până la a uita de cine și ce suntem cu adevărat.

În primul rând este necesar să realizăm că suntem cu totul responsabili cu privire la ceea ce lăsăm să se producă ca impact asupra noastră din partea mediului exterior și totodată cu privire la modul în care reacționăm sau răspundem la acesta.

De obicei, credem că unii factori exteriori sunt cei perturbatori și ne justificăm multe dintre reacțiile și comportamentele neadecvate. Este mai greu să înțelegem că pe fundalul adeseori alterat la nivel psiho-mental și aflați în condiții de stres, noi ajungem să dramatizăm și să reacționăm greșit. În general, mediul, ambianța, factorii exteriori, oamenii nu îi putem schimba așa cum ne-am dori. Ceea ce însă putem modifica în bine este felul în care noi le percepem integrând noi atitudini și punând în acțiune mai multe resurse interioare. Și acest lucru poate fi învățat.

În această expunere am oferit mai multe modalități și tehnici simple pe care le putem realiza conjunctural. Cu o singură condiție: să nu uităm. Dar și pentru a nu uita, există ceva ce putem face.

Subscrieți canalului nostru de Youtube pentru a fi la curent cu activitățile centrului Kamala.

Pentru orarul cursurilor de yoga și meditație vizitați: https://centrul.kamala.ro/2020/03/programul-cursurilor-online/

Mai multe materiale puteți consulta pe blogul personal ”Amintește-ți de Sine!” https://liviugheorghe.wordpress.com/ și pe canalul Youtube https://www.youtube.com/user/liviugheorghemarian sau pe site-ul https://mentoryoga.com/

Puteți sprijini activitatea noastră în domeniul educației spirituale, orice donație fiind binevenită. https://centrul.kamala.ro/donatii/

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira