Tabără de meditație și Hridaya Yoga, 1-10 iulie 2022

Vă invităm să fiți împreună cu noi la începutul verii pentru a consacra o săptămână revelării esenței ființei noastre, numită atman în sanscrită sau, în tradițiile contemplative – Inima Spirituală. În cadrul acestei retrageri vom expune viziunea și principiile fundamentale ale sistemului Hridaya Yoga – Yoga Inimii Spirituale – și vom oferi metodele practice (procedee posturale, tehnici respiratorii, de concentrare și de meditație) pentru a crea condițiile interioare favorabile explorării dimensiunii profunde a conștiinței Sinelui.

În prima parte vom avea și excursii, yoga și meditație în natură astfel:

-Bucuria conștienței momentului prezent pentru a intui eternitatea,

-Excursie și meditație în Peștera Moeciu (marți 5 iulie, plecare la ora 10),

-Tehnici de pranayama și de comuniune cu natura în Pădurea Lempeș,

-Tehnici de regenerare fizică și psihică în natură, în Zona Lempeș.

Duminică 3 iulie, de la ora 16.00, vom face împreună meditație folosind boluri tibetane cântătoare.

Ultimele 3 zile (7-9 iulie) toți participanții vor respecta nobila tăcere – mauna, pentru interiorizare, meditații mai adânci, introspecție. Cei care au aspirația de a păstra mauna mai mult timp vor primi tot sprijinul nostru.

Mai mult decât învățarea teoretică sau perfecțiunea procedeelor, vom pune accent pe trezirea freamătului sacru al Inimii, pe deschiderea față de ceea ce este frumos, înălțător, sacru, aspecte pe care le vom regăsi totodată și în propria ființă. Acestea vor fi asimilate prin integrarea unor atitudini și modalități care să faciliteze centrarea în Inimă, liniștirea minții și trezirea Conștiinței Martor.

Ne vom bucura totodată de comuniunea sufletească într-un grup de oameni orientați spre auto-cunoaștere prin introspecție. Va fi timp pentru întrebări și răspunsuri, pentru contemplarea naturii, pentru a fi cu noi înșine. Vom merge împreună în excursii în locuri pure, pline de energie benefică.

Retragerea va cuprinde meditații, sesiuni de hatha yoga, îndrumări și recomandări pentru practica spirituală. Vor fi prelegeri (satsang) pentru prezentarea unor subiecte spirituale necesare revelării Sinelui, atman.

Retragerea va cuprinde, printre altele și:

– Metoda de introspecţie a lui Ramana Maharshi folosind întrebarea “Cine sunt Eu?”

–Descoperirea freamătului mistic (spanda)

-Înțelegerea importanței conştiinţei martor, a iubirii pure ca expresie a conştiinţei unităţii, a tăcerii ca substrat al existenţei.

– Metode de reîntoarcere în conștiința unității (resorbţia sentimentului “Eu” în sursa sa),

– Despre conţinutul şi calitatea minţii,

– Adâncirea în meditaţie, folosind două metode din tradiţia Mahamudra,

– Tehnici de liniştire a minţii folosind controlul respiraţiei,

– Cele patru etape fundamentale în procesul meditației pentru Revelarea Inimii Spirituale,

-Trăirea celor 8 etape (membre) din raja yoga lui Patanjali prin hridaya yoga,

-Tehnici specifice de pratyahara, pranayama, concentrare,

-Descoperirea grației ce poate fi simțită în pauza dintre două respirații,

-Integrarea vieții de zi cu zi în viața spirituală,

-Elemente importante din nada yoga și cheia eficienței în practica asanelor

-Bucuria conștienței momentului prezent pentru a intui eternitatea

Vineri 1 iulie ora 19.00 va fi deschiderea retragerii cu o conferință de introducere ce va cuprinde totodată principiile esențiale în Hridaya yoga și în practica meditației.

Încheierea va fi duminică 10 iulie, ora 16.00, cu împărtăşirea experienţelor şi discuţii pe baza temelor prezentate.

Locaţie: Centrul Kamala din Sânpetru, Braşov, iar pentru cei care nu pot participa fizic, se va transmite online întregul program (pe platforma zoom, cu ID meeting si parolă).

Centrul de Meditație și Yoga – Kamala este situat lângă rezervația naturală Dealul Lempeșului unde se poate ajunge în 2 minute. Pădurea și întreaga ambianță a locului sunt foarte favorabile meditației, contemplării, bucuriei.

Cazarea se face în camere de 1 sau 2 locuri, iar mâncarea va fi lacto-ovo-vegetariană, nu se vor consuma: carne, alcool, tutun, cafea. Pentru vegani se gătește separat, dacă solicitați la înscriere.

Cei care participă online sunt rugati să respecte și acasă la ei condițiile specifice unei retrageri de meditație (pe cât posibil să păstreze mauna – tăcerea, să limiteze interacțiunile sociale și online etc), să țină pe întreaga durată a programului camera video deschisă și să participe la toate sesiunile pentru a se putea bucura astfel cât mai mult de ceea ce poate oferi acest program.

Retragerea este ţinută de profesorii de yoga Simona Trandafir, Liviu Gheorghe, Sebastian Teodor, Veronica Godeanu (cu experiență de peste 30 în yoga).

Program zilnic orientativ (zilele de sosire și plecare au un program adecvat):

7.30-8.00 mic dejun (opțional), 8.00 – 10.00 meditație, 10.00 – 10.30 mic dejun (pentru cine nu l-a luat mai devreme), 10.30-11.45 prelegere, 11.50-13.00 Hridaya Hatha Yoga, 13.00-13.30 meditație, 13.30 – 16.00 pauză de prânz, 16.00-18.30 meditație, 18.30 – 19.00 practică personală, 19.00-19.45 pauză de cină, 19.45-20.00 răspunsuri la întrebări, 20.00-21.30 prezentarea temei zilnice și meditație.

Taxa de participare (fără cazare și masă, sau participare online):

– 700 lei pentru întreaga perioadă (9 zile), sau 100 lei/ zi

– 500 lei pentru întreaga perioadă (9 zile), sau 80 lei/ zi pentru seniori (pensionari)

Se poate participa parțial doar în perioada 1-6 iulie. Din 7 iulie dimineata începe retragerea de meditație în tăcere.

Masa se poate achita separat (80 lei/ zi/ 3 mese).

Pachet complet (taxa de participare, cazare și masă 9 zile)

– 1740 lei, respectiv 1460 lei (seniori) – în camere de 2 locuri.

– 1650 lei, respectiv 1370 lei (seniori) – în camere single

Masa include mic dejun, prânz și cină, meniu lacto-ovo-vegetarian sau doar vegan (la cerere). Prima masă este cina din 1 iulie, ultima masă este prânzul din 10 iulie.

Pentru înscriere se achită un avans de minim 200 lei. Pentru rezervarea locului la cazare este necesara achitarea unui avans de 300 lei. Situațiile individuale se pot discuta separat.

Locurile se ocupă în ordinea achitării avansului!

Informații şi înscrieri:

tel.- telegram – signal – whatsapp:  0040 731.32.42.41 (Veronica)

email: centrulkamala@gmail.com

Fie ca freamătul Inimii Spirituale să ne lumineze viața!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira