Inițiere în Kali – Înțelepciunea Eternității și energia transformării profunde

Descoperim lumea profundă a sistemului tantric prin Dasha Maha Vidya (Cele Zece Mari Căi ale Înțelepciunii).

Tantra shastra (învățătura tantrei) ne va ghida în această călătorie spirituală.

Scopul în tantra este atingerea eliberării spirituale și totodată a fericirii și împlinirii aici, în această viață. Tantra este un sistem filozofic și practic ce cuprinde omul cu toată complexitatea sa, cu binele din el, dar și cu problemele sale și îi oferă modalități foarte eficiente pentru transformare.

Tantra folosește exaltarea energiilor pentru a ajunge la simțirea și conștientizarea vibrației pure a Inimii Spirituale și astfel la revelarea lui atman (Sinele Suprem, Inima Spirituală).

Centrul, miezul sistemului tantric este Dasha Maha Vidya, calea celor Zece Mari Înţelepciuni (dasha-zece, maha-mare, vidya – înțelepciune sau cunoaștere). Acestea nu sunt noţiuni abstracte. De altfel, tantra îmbină întotdeauna filozofia cu viaţa trăită aici şi acum. Cu atât mai mult, sistemul Maha Vidya fiind reprezentativ pentru tantra shastra nu putea fi constituit din aspecte separate de ceea ce yoghinul întâlneşte clipă de clipă.

Dasha Maha Vidya sunt totodată energii fundamentale atât umane, cât şi cosmice, care stau la baza a tot ceea ce există – lucru, ființă, fenomen, idee, galaxie, moleculă etc. Înţelegerea sistemului străvechi Maha Vidya conduce la transformarea vieţii şi cunoaşterea de Sine.

Maha Vidya caracterizează totodată foarte bine idealul tantrei – cuprinderea întregii existenţe, recunoaşterea frumuseţii şi a armoniei, iubirea a tot şi aducerea totului în Inima Spirituală (atman). Chiar şi aspectele umbrite de suferinţă îşi găsesc locul în perspectiva unificatoare din Maha Vidya.

Fiecare Maha Vidya exprimă o realitate fundamentală care guvernează o gamă complexă de energii. Toate acestea ne menţin în viaţă atât pe noi, cât şi întregul univers.

Dasha Maha Vidya – Cele Zece Mari Înţelepciuni reprezintă tot atâtea căi de apropiere de Realitatea Supremă.

Fiecare dintre aceste Maha Vidya poate fi cunoscută şi trezită în tine însuţi prin diferite modalităţi specifice. Apropierea de ele se face gradat şi poate fi realizată pe mai multe nivele, aceasta în funcţie şi de aspiraţiile şi necesităţile individuale. Fiecărui om îi este necesară această cunoaștere, dar nu toți ajung să o urmeze în această viață.

Kali reprezintă principiul evolutiv, forţa de trasformare atât în om cât şi în univers. Ea este însăşi eternitatea ce în univers ne apare a fi timpul fragmentat în nenumărate clipe.

Toţi cei care sunt nemulţumiţi că viaţa progresează prea încet şi nu mai au răbdare o invocă pe Kali, prin care ceea ce este rău este distrus și impuritățile sunt eliminate. Fără trezirea acestei energii a Înțelepciunii în noi ”ceea ce se poate face într-o zi ar dura secole”, afirmă marele yoghin Aurobindo.

Înţelepciunea lui Kali ne ajută să trăim profund fiecare clipă, să ne bucurăm de viaţă, pentru că viaţa este poarta noastră spre nemurire.

Acest seminar cuprinde:

-Inițiere în mantra lui Kali

-Descrierea Celor Zece Mari Căi ale Înțelepciunii Divine din tantra shastra (textele străvechi ale tantrei)

-Aspecte importante ale înțelepciunii lui Kali corelate cu transformarea vieții

-Nada Yoga – meditație de reîntoarcere în Sinele Suprem (Inima Spirituală) prin mantra și sunetul tăcerii

-Meditația Hridaya – Meditație de recunoaștere a Inimii Spirituale (atman)

-Tehnici practice din Vijnana Bhairava Tantra

-Modalități specifice pentru trezirea lui Kali în noi

-Meditație cu Kali pentru declanșarea proceselor de transformare spirituală

-Mantra și yantra – Inițieri și simbolism

-Hridaya Hatha Yoga

-Ritual tantric ca ceremonie finală.

Informații administrative

Seminarul va avea loc în perioada 30-31 octombrie 2021 în Sânpetru, Braşov, la sala Centrului de Meditatie și Yoga Kamala.

Seminarul este ținut de profesoara de yoga Simona Trandafir (blog: tantra-mahavidya.com în limba română, tantramahavidya.com în limba engleză).

Program orientativ:

30 octombrie, orele 9.00 – 13.00, 16.00- 20.00;

31 octombrie 22021, orele 9.00 – 13.00, 14.30 – 18.00.

Taxa de participare: 250 lei (150 lei pentru pensionari).

Pentru înscriere este necesară achitarea unui avans de minim 100 lei. Înscrieri până pe 21 octombrie 2021.

Pentru persoane din alte localităti se poate asigura cazare si masă (solicitați informații în acest sens).

Informații şi înscrieri:

– mobil: 0731.32.42.41

– e-mail: contact@kamala.ro sau centrulkamala@gmail.com.

Fie ca Freamătul Inimii Spirituale să ne lumineze viața!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira