Curs de Yoga pentru începători, Brașov si Bucuresti

INVITAȚIE

Tematica acestui curs cuprinde:

* prezentarea structurii energetice a ființei umane

* tehnici posturale (asana)

* tehnici de ritmare a suflului (pranayama)

* metode de concentrare și meditație

* meditații pentru revelarea Inimii spirituale.

Centrul de Yoga și Meditație Kamala oferă în cadrul cursului de yoga noțiuni fundamentale, teoretice și practice, sistematizate, ale tradiției yoga și o îndrumare individualizată pentru fiecare participant, pentru atingerea scopurilor sale (sănătate, vitalitate, putere de concentrare, amplificarea capacităților mentale, eliminarea stresului, relaxare, spiritualizare etc).

Sunt prezentate noțiuni cuprinse în tratate yoghine fundamentale cum ar fi „Hatha Yoga Pradipika”, „Gheranda Samhita”, „Yoga Sutra” lui Patanjali, „Shiva Samhita”, etc. Vor fi urmate învățăturile marilor maeștri yoghini Ramana Maharishi, Shankara, Ramakrishna, Sivananda, Abhinavagupta…

Dacă vreți să știți cum se desfășoară un curs de Hridaya Yoga citiți aici.

Yoga Inimii Spirituale este o formă de yoga ce reunește sinergic atitudini și metode îndreptate spre revelarea naturii noastre Reale, atman, pe care tradițiile contemplative au denumit-o Inima Spirituală. Yoga Inimii Spirituale se bazează pe principii și viziuni spirituale tradiționale ce se regăsesc în yoga clasică (Patanjali), în advaita vedanta, în tantra, în shaivism. Acestea sunt corelate cu învățături din sufism, creștinism, budism, taoism.

Metodele folosite pe această cale sunt în principal: meditațiile de revelare a Inimii Spirituale, tehnicile de concentrare și liniștire a minții, hatha yoga. Tehnicile yoga, atât cele meditative, cât și hatha yoga, nu se realizează pentru a „dobândi” Realitatea Supremă, Inima Spirituală, ci pentru a face din corp, psihic și minte instrumente cât mai adecvate de expresie a Inimii, a Conștiinței Supreme.

Înțelegerea acestor nuanțe și a rolului pe care corpul, psihicul și mintea le au în raport cu Inima Spirituală este esențială în atitudinea cu care practicăm yoga. Ea implică direcționarea tuturor elanurilor, energiilor, practicilor în vederea creării condițiilor revelării Inimii Spirituale.

In Brașov, cursul pentru începători are loc în fiecare joi, de la ora 18.30, începând cu 19 septembrie 2019,  la sala Centrului Kamala din str. Avram Iancu nr. 54. O sedinta costa 35 lei, abonament 4 sedinte (valabil 5 săptămâni) – 130 lei, abonament 8 sedinte (2 sed/saptamana, valabil 5 saptamani) – 180 lei. 

In Bucuresti, cursul pentru începători are loc în fiecare luni, de la ora 18.20, la Edelweiss Center, Strada Grigore Alexandrescu 66, Intrarea din str. Vasile Alexandri, Interfon 001. O sedinta costa 40 lei, abonament 4 sedinte (valabil 5 săptămâni) – 140 lei, abonament 8 sedinte (2 sed/saptamana, valabil 5 saptamani) – 180 lei.  

Cu cine? Cursurile vor fi ținute de profesorii de yoga Simona Trandafir si Sebastian Teodor, cu o experiență de peste 25 de ani.

Programul complet al cursurilor noastre îl puteți găsi AICI.

Informații și înscrieri:

telefon: 0731.32.42.41

email: contact@kamala.ro sau centrulkamala@gmail.com

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira