Retragere de meditație pentru pensionari (și nu numai)

Cei care doresc sa se regăsească pe ei înşişi, să se liniştească, să întrerupă curgerea agitată a vieţii într-o oază de pace şi spiritualitate pot participa la această retragere, chiar dacă nu au mai practicat meditaţia sau yoga. Din cele două zile de retragere, doar prima zi, sâmbătă, toți participanţii vor respecta mauna (nu vor vorbi), aşa cum se recomandă în toate tradiţiile contemplative, în isihasm, pentru a crea premisele unei bune interiorizări. Duminică, pe lângă activitățile specifice, va avea loc și un dialog între participanți și profesori pe baza temelor prezentate.

Retragerea va cuprinde meditatii ghidate, indrumari și recomandări pentru practica spirituală, sedinte de hatha yoga. Vor fi oferite recomandările necesare, metodele şi elementele practice meditative, conferinţe cu diferite teme, printre care:

Metoda de introspecţie a lui Ramana Maharshi folosind întrebarea “Cine sunt Eu?”;

Freamătul mistic (spanda), conştiinţa martor, resorbţia sentimentului “Eu” în sursa sa, despre conţinutul şi calitatea minţii, iubirea pură ca expresie a conştiinţei unităţii, tăcerea ca substrat al existenţei.

Adâncirea în meditaţie, folosind două metode din tradiţia Mahamudra: “prinderea minţii agitate” şi “stabilizarea minţii în starea de linişte”;

Tehnici de liniştire a minţii folosind controlul respiraţiei;

Principiile fundamentale de transformare spirituală în Advaita Vedanta.

Minunarea faţă de frumuseţea Inimii Spirituale.

Retragerea este ţinută de profesorii de yoga Simona Trandafir, Liviu Gheorghe, Sebastian Teodor.

Locaţie: Centrul Kamala din Sânpetru, Braşov. Cazarea se face în camere de 1-3 locuri, iar mâncarea va fi lacto-vegetariană, nu se vor consuma: carne, alcool, tutun, cafea.

Program orientativ:

sâmbăta 17 februarie – 8.30 – 13, pauza de prânz, 15 – 19, cina, 20 – 21

duminica 18 februarie – 8.30 – 13, pauza de prânz, 14 – 18.00

Costuri

Pachetul care cuprinde taxa de participare, cazare și masă costă 200 lei – pentru pensionari, respectiv 300 lei – pentru angajați. Situațiile particulare se discută individual. Se poate participa la aceasta retragere si fără a rămâne în centrul Kamala peste noapte, însă pentru rezultate mai profunde vă recomandăm să participați integral.

Informatii si inscrieri:

tel. 0731.32.42.41

sau pe adresele de e-mail: contact@kamala.ro sau centrulkamala@gmail.com

Fie ca freamătul sacru al Inimii Spirituale să ne lumineze viaţa!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira