Tabara-retragere de meditatie pentru revelarea Inimii spirituale – aug 2009, Arcus

Centrul de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov organizeaza Tabara-Retragere de meditatie pentru Revelarea Inimii Spirituale in perioada 16 – 24 august 2009, in localitatea Arcus (jud. Covasna – la 6 km de orasul Sf. Gheorghe), la European Study Center (lângă Castelul Arcus).

Tabara va fi sustinuta de profesorul de yoga Claudiu Trandafir. Claudiu este profesor de yoga de peste 22 de ani si are o experienta deosebita in realizarea unor retrageri spirituale in solitudine, in pesteri, dar si in coordonarea grupurilor mari de oameni in programe speciale de meditatii pentru revelarea Inimii Spirituale. A condus astfel de retrageri pentru sute de aspiranti in ultimii opt ani, avand ca fundament spiritualitatea specifica din Advaita Vedanta. Cele mai recente sunt actiunile de acest fel din Thailanda, unde in fiecare luna sunt organizate retrageri spirituale foarte apreciate de oameni din lumea intreaga. In lunile decembrie 2007 si 2008 si august 2008, Claudiu a tinut si la noi in tara asemenea actiuni spirituale.

 In cadrul acestei tabere vor fi meditatii, recomandari, metode si elemente practice, meditatii cu directa indrumare, conferinte cu diferite teme, printre care:
– Metoda de introspectie a lui Ramana Maharshi folosind intrebarea “Cine sunt Eu?”;

–  Freamatul mistic (spanda), constiinta martor, rugaciunea inimii, resorbtia sentimentului “Eu” in sursa sa, despre continutul si calitatea mintii, starea naturala in traditia dzongchen, iubirea pura ca expresie a constiintei unitatii, tacerea ca substrat al existentei.

– Adancirea in meditatie, folosind doua metode din traditia Mahamudra: “prinderea mintii agitate” si “stabilizarea mintii in starea de liniste”;
– Cele patru etape fundamentale in procesul Revelarii Inimii Spirituale;
– Sfaturi cu privire la pastrarea continuitatii constientei asupra Inimii spirituale in traditia Parintilor Desertului (din Crestinism).
– O metoda vedantica de a practica si a intelege mai profund rolul pe care il are Hatha yoga in transformarea spirituala. (Programul va include de asemenea sedinte de Hatha Yoga);
– Tehnici de linistire a mintii folosind controlul respiratiei;
– Principiile fundamentale de transformare spirituala in Advaita Vedanta.
– Metode de a translata de la constiinta individuala la Constiinta Unitatii Divine.

 Informatii administrative

Intalnirea de deschidere a taberei va avea loc duminică 16 august, ora 16.00. In timpul acestei intalniri vor fi explicate regulile taberei si se va face o prima meditatie. Toate detaliile administrative vor fi rezolvate in acea seara, astfel ca atunci cand aceasta tabara va incepe efectiv luni 17 august, urmatoarele 7 zile sa poata fi consacrate exclusiv meditatiei si interiorizarii. Inchiderea taberei va fi duminică 23 august, dupa meditatia de dupa-amiaza, cand se va face impartasirea experientelor traite in aceasta perioada, iar luni 24 august 2009, dimineața, va mai fi o intalnire pentru intrebari si raspunsuri.

Programul va fi de aproximativ 10 ore pe zi (aprox. 6,5 ore pentru meditatii, 2 ore pentru conferinte si citirea unor texte inspiratoare, 1,5 ore pentru practica Hatha Yoga), cu doua pauze pentru masa (pranz si cina).

Cazarea se face in camere de 2 locuri.

Meniul este lacto-ovo-vegetarian; se asigura 2 mese pe zi (pranz si cina).

Inscrierile se fac pana pe 25 iulie 2009. Pretul total al taberei a ramas cel de anul trecut: 900 lei (cazare+masa+sala). Pentru a se considera valabila inscrierea, este necesara plata unui avans de minim 500 lei până pe 25 iulie 2009.

Participarea la această tabără este gratuită (nu se percepe taxa de participare).

Inscrierile se fac in limita locurilor, la telefon 0731/32.42.41,0788.477.245, 068/360.424 sau pe adresa de e-mail contact@kamala.ro. Nu sunt admisi cei care sufera de boli psihice grave (cum ar fi epilepsia, schizofrenia, paranoia).

Toti cei care doresc sa se inscrie trebuie sa ia legatura individual cu noi la telefon sau prin e-mail.

 Locatia taberei:

European Study Center se afla in localitatea Arcus, langa castelul Arcus, la 6 km de orasul Sf. Gheorghe. Din orasul Sf. Gheorghe sunt curse regulate spre Arcus.

Adresa: ARCUS – str. Benedek Elek, nr.493 – judeţul COVASNA

 Transport public:
      – tren până în gara Sfântu Gheorghe, pe linia CFR Braşov – Ciceu
      – autobuz pe ruta Sfântu Gheorghe – Arcuş şi retur, cu plecare din autogara Sfântu Gheorghe ( 6 curse, zilnic).
 

Programul zilnic al taberei

8.00 – 10.00 – meditatie

10.00 – 11.15 – conferinta

11.15 – 12.00 – Hatha Yoga ghidata

12.00 – 12.30 – meditatie

12.30 – 15.30 pauza

15.30 – 18.30 – meditatie

18.30 – 19.30 – Hatha Yoga individual

19.30 – 21.00 – pauza

21.00 – 22.30 – meditatie zilnica speciala (meditatia va fi precedata de o mini-conferinta de prezentare a tematicii acelei zile).

   Participarea la acest program de meditatii implica respectarea urmatoarelor reguli yoghine:

  -Pentru a se crea o stare cât mai profundă de interiorizare, linişte mentală şi aspiraţie către Dumnezeu, în această tabără, începând din a doua zi, se va realiza în permanenţă mauna (respectarea tacerii).

-De asemenea, nu se vor folosi telefoane, calculatoare, casetofoane, radiouri sau orice alte surse de distragere mentală.

– Femeile si barbatii se vor caza separat si vor face abstinenta.

– Mancarea va fi strict lacto-ovo-vegetariana.

– Nu se consuma alcool, carne, cafea si nu se fumeaza.

 

Aceste reguli pot ajuta pentru o mai buna interiorizare si focalizare in Inima. Intreaga ambianta va fi pur spirituala si astfel vor putea sa practice meditatia si cei care sunt pentru prima oara intr-o astfel de retragere. Programul intens de Yoga Inimii Spirituale va putea deschide fiecaruia poarta cunoasterii de Sine. Marele yoghin Ramakrishna spunea sa te retragi pentru meditatie cel putin o data pe an. Iar Ramana Maharshi afirma ca singurul lucru pe care il ai de facut este sa te cunosti pe tine insuti, sa afli cine esti.

Aceasta tabara retragere este un pas catre tine insuti. Esti asteptat!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira