Despre Tabara de meditatie pentru revelarea Sinelui – Voineasa 2008

Descopera fericirea de A FI in Inima Spirituala!

 In perioada 9- 17 august 2008 la Voineasa s-a desfasurat Tabara – retragere de meditatie pentru revelarea Inimii Spirituale (Sinele). A fost organizata de Centrul Kamala si sustinuta de profesorul de yoga Claudiu Trandafir.

Au participat 48 de persoane, toate cu experienta in practica yoga. A fost si un grup de incepatori, oameni care au intalnit yoga acum cateva luni. Conditiile de participare cereau respectarea pentru 7 zile a catorva norme spirituale necesare interiorizarii si pregatirii pentru meditatie, cum ar fi: sa nu vorbesti absolut deloc, sa respecti abstinenta sexuala, sa nu asculti radio, TV, muzica si inca alte cateva asemanatoare. Pentru cei confruntati pentru prima oara cu astfel de perioade de interiorizare a parut dificila respectarea lor inainte de inceperea taberei, numai auzind despre ele. Cu toate acestea, modul in care s-a desfasurat tabara a transformat toate aceste “reguli” in atitudini firesti, nu impuse, ci traite natural, prin centrarea in adancul Inimii. Nu mai simteai nevoia sa asculti muzica – auzeai acordurile rafinate ale vibratiei Inimii; nu vroiai sa mai vorbesti – vorbea Inima ta de fericire.

Au fost si cativa ce nu au ajuns la interiorizarea care sa ii ajute sa traiasca astfel, dar si ei, in final, au castigat experienta.

Nu au existat paznici care sa verifice respectarea acestor reguli. De cateva ori doar, unul dintre organizatori a atentionat, fara sa vorbeasca, pe aceia care nu erau suficient de interiorizati, sa revina in sufletul lor.

Am inceput cu regulile pentru a trece repede la partea fundamentala, la felul in care s-a desfasurat Tabara – retragere. Este un fel de activitate spirituala initiata de Claudiu acum 6-7 ani. Este ceea ce multi dintre noi ne doream: o adevarata tabara spirituala si experienta unor retrageri pentru meditatie. El a urmarit sa evoce si sa creeze pentru mai multi oameni cat mai mult din campul spiritual al retragerilor in singuratate a caror experienta deja o avea de multi ani. Chiar daca meditam impreuna, faceam asane impreuna, eram intr-o solitudine sacra cu Dumnezeu.

Aceasta tabara a fost structurata ca un proces de revelare a constiintei unitatii.

Lucram aproximativ 8 ore de meditatie pe zi si cam 2 de asane si pranayama. In final, unul din participanti a spus spontan, fericit: “Plec de aici cu o cale pe care sa o urmez”. Da, au fost trasate etapele unei meditatii profunde. Nu doar relaxarea si interiorizarea si focalizarea in zona pieptului, ci mult mai mult.

S-a urmarit de asemenea o potentare si unificare a celor doua dimensiuni ale practicii meditative – jnana (cunoasterea pura) si bhakti (iubirea devotionala). Au fost de asemenea conferinte ce cuprindeau in sinteza aspecte ale filozofiei advaita vedanta, precum si pasii ce sunt necesari sa fie facuti intr-o meditatie profunda. Dintre subiectele expuse amintim: freamatul mistic (spanda), constiinta martor, rugaciunea inimii, resorbtia sentimentului “Eu” in sursa sa, despre continutul si calitatea mintii, starea naturala in traditia dzongchen, iubirea pura ca expresie a constiintei unitatii, tacerea ca substrat al existentei. Si ceea ce ne umplea si mai mult in fiecare zi sufletele de bucurie… citirea unor inspirate poezii mistice. Toate acestea, tehnicile de meditatie, sutrele din diverse tratate yoga, poeziile, revelatiile unor yoghini ce au trait Realitatea, toate ne-au dus, treptat, spre Inima. Spre adevarata vibratie spirituala, adevarata Spanda, fiorul splendorii divine. El este mereu in Inima noastra. Il simtim cand contemplam, cand iubim, cand traim intens… EL ESTE si din el toate izvorasc. Aceasta descoperire a fericirii de A FI in Inima Spirituala este acum, pentru cei care au participat la tabara, o realitate vie, arzand puternic in suflet. Este yoga Inimii Spirituale.

 
Va urma…

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira