Tabara-retragere de meditatie Voineasa august 2008

Centrul de Yoga Kamala din Brasov organizeaza Tabara de meditatie pentru revelarea Sinelui (Atman) in perioada 9- 17 august 2008, in statiunea Voineasa (jud. Valcea). Tabara va fi sustinuta de profesorul de yoga Claudiu Trandafir.

Claudiu este profesor de yoga de peste 22 de ani si are o experienta deosebita in realizarea unor retrageri spirituale in solitudine, in pesteri, dar si in coordonarea grupurilor mari de oameni in programe speciale de meditatii pentru revelarea Sinelui. A condus astfel de retrageri pentru sute de aspiranti in ultimii sapte ani, avand ca fundament spiritualitatea specifica din Advaita Vedanta. Cele mai recente sunt actiunile de acest fel din Thailanda, unde in fiecare luna sunt organizate astfel de retrageri spirituale foarte apreciate de oameni din lumea intreaga. In luna decembrie 2007, Claudiu a sustinut si la noi in tara, in Brasov, un seminar de meditatie cu aceeasi tematica.

In cadrul acestei tabere vor fi meditatii, recomandari, metode si elemente practice, meditatii cu directa indrumare, conferinte cu diferite teme, printre care:
– Metoda de introspectie a lui Ramana Maharshi folosind intrebarea “Cine sunt Eu?”;
– Adancirea in meditatie, folosind doua metode din traditia Mahamudra: “prinderea mintii agitate” si “stabilizarea mintii in starea de liniste”;
– Cele patru etape fundamentale in procesul Revelarii Sinelui;
– Sfaturi cu privire la pastrarea continuitatii constientei asupra Inimii spirituale in traditia Parintilor Desertului (din Crestinism).
– O metoda vedantica de a practica si a intelege mai profund rolul pe care il are Hatha yoga in transformarea spirituala. (Programul va include de asemenea sedinte de Hatha Yoga);
– Tehnici de linistire a mintii folosind controlul respiratiei;
– Principiile fundamentale de transformare spirituala in Advaita Vedanta.
– Metode de a translata de la constiinta individuala la Constiinta Unitatii Divine.

Informatii administrative

Intalnirea de deschidere a taberei va avea loc sambata 9 august 2008, dupa-amiaza (aprox ora 16.00). In timpul acestei intalniri vor fi explicate regulile taberei si se va face o prima meditatie. Toate detaliile administrative vor fi rezolvate in acea seara, astfel ca atunci cand aceasta tabara va incepe efectiv duminica 10 august, urmatoarele 7 zile sa poata fi consacrate exclusiv meditatiei si interiorizarii. Inchiderea taberei va fi sambata 16 august, dupa meditatia de dupa-amiaza, cand se va face impartasirea experientelor traite in aceasta perioada, iar duminica 17 august va mai fi o intalnire pentru intrebari si raspunsuri. Orele exacte vor fi anuntate la timp.

Programul va fi de aproximativ 10 ore pe zi (aprox. 6,5 ore pentru meditatii, 2 ore pentru conferinte si citirea unor texte inspiratoare, 1,5 ore pentru practica Hatha Yoga), cu doua pauze pentru masa (pranz si cina).

Cazarea se face in camere de 2 locuri, cu baie proprie.

Meniul este lacto-ovo-vegetarian; se asigura 2 mese pe zi (pranz si cina).

Pentru a se considera valabila inscrierea, este necesara plata unui avans pentru cazare si masa de minim 300 lei (restul urmand a se achita in ziua venirii in tabara).
Inscrierile se fac in limita locurilor, la telefon 0731/32.42.41 0268/360.424 sau pe adresa de e-mail centrulkamala@gmail.com.
Nu sunt admisi cei care sufera de boli psihice grave (cum ar fi epilepsia, schizofrenia, paranoia).

Toti cei care doresc sa se inscrie trebuie sa ia legatura individual cu noi la telefon sau prin e-mail.

Programul zilnic al taberei

8.00 – 10.00 – meditatie

10.00 – 11.15 – conferinta

11.15 – 12.00 – Hatha Yoga ghidata

12.00 – 12.30 – meditatie

12.30 – 15.30 pauza

15.30 – 18.30 – meditatie

18.30 – 19.30 – Hatha Yoga individual

19.30 – 21.00 – pauza

21.00 – 22.30 – meditatie zilnica speciala (meditatia va fi precedata de o mini-conferinta de prezentare a tematicii acelei zile).

Pentru a veni in ajutorul celor care nu au mai practicat yoga pana acum, meditatiile de lunga durata vor fi abordate gradat, cu pauze; vor fi de asemenea numeroase meditatii ghidate.

Participarea la acest program de meditatii implica respectarea urmatoarelor reguli yoghine:

-Pentru a se crea o stare cât mai profundă de interiorizare, linişte mentală şi aspiraţie către Dumnezeu, în această tabără, începând din a doua zi, se va realiza în permanenţă mauna (respectarea tacerii).

-De asemenea, nu se vor folosi telefoane, calculatoare, casetofoane, radiouri sau orice alte surse de distragere mentală.

– Femeile si barbatii se vor caza separat si vor face abstinenta. De asemenea, vor manca in serii separate.

– Mancarea va fi strict lacto-ovo-vegetariana.

– Nu se consuma alcool, carne, cafea si nu se fumeaza.

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira