Tabara – retragere de meditatie pentru Revelarea Inimii Spirituale – Sanpetru, 17-28 august 2012

Centrul de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov va organiza in perioada

17 – 28 august 2012

TABARA-RETRAGERE DE MEDITATIE PENTRU REVELAREA INIMII SPIRITUALE,
În această vară, exista posibilitatea de a realiza o retragere de cinci zile (sosire 17 august, plecare 23 august, adica 6 nopti) sau 10 zile (sosire 17, plecare 28 august, adica 11 nopti). La sfarsitul acestui articol sunt oferite informatiile administrative.

Tabara va fi sustinuta de profesorul de yoga Sahajananda (Claudiu Trandafir). Sahajananda este profesor de yoga de peste 22 de ani si are o experienta deosebita in realizarea unor retrageri spirituale in solitudine, in pesteri, dar si in coordonarea grupurilor mari de oameni in programe speciale de meditatii pentru revelarea Sinelui. A condus astfel de retrageri pentru sute de aspiranti in ultimii 11 ani, avand ca fundament spiritualitatea specifica din Advaita Vedanta, in Romania, Thailanda, Canada, Israel, Marea Britanie, Elvetia, etc.Puteti afla mai multe despre el pe site-ul lui: www.hridaya-yoga.com (in limba engleza).

In cadrul acestei tabere vor fi meditatii, recomandari, metode si elemente practice, meditatii cu directa indrumare, conferinte cu diferite teme, printre care:
– Metoda de introspectie a lui Ramana Maharshi folosind intrebarea “Cine sunt Eu?”;
–  Freamatul mistic (spanda), constiinta martor, rugaciunea inimii, resorbtia sentimentului “Eu” in sursa sa, despre continutul si calitatea mintii, starea naturala in traditia dzongchen, iubirea pura ca expresie a constiintei unitatii, tacerea ca substrat al existentei.
– Adancirea in meditatie, folosind doua metode din traditia Mahamudra: “prinderea mintii agitate” si “stabilizarea mintii in starea de liniste”;
– Cele patru etape fundamentale in procesul Revelarii Inimii Spirituale;
– Sfaturi cu privire la pastrarea continuitatii constientei asupra Inimii spirituale in traditia Parintilor Desertului (din Crestinism).
– O metoda vedantica de a practica si a intelege mai profund rolul pe care il are Hatha yoga in transformarea spirituala. (Programul va include de asemenea sedinte de Hatha Yoga);
– Tehnici de linistire a mintii folosind controlul respiratiei;
– Principiile fundamentale de transformare spirituala in Advaita Vedanta.
– Metode de a translata de la constiinta individuala la Constiinta Unitatii Divine.

Participarea la acest program de meditatii implica respectarea urmatoarelor reguli yoghine:
 -Pentru a se crea o stare cât mai profundă de interiorizare, linişte mentală şi aspiraţie către Dumnezeu, în această tabără, începând din a doua zi, se va realiza în permanenţă mauna (respectarea tacerii).
-De asemenea, nu se vor folosi telefoane, calculatoare, casetofoane, radiouri sau orice alte surse de distragere mentală.
– Femeile si barbatii se vor caza separat, se va respecta abstinenta. De asemenea, vor manca in serii separate.
– Mancarea va fi strict lacto-ovo-vegetariana.
– Nu se consuma alcool, carne, cafea si nu se fumeaza.
Nu sunt admisi cei care sufera de boli psihice grave(cum ar fi epilepsia, schizofrenia, paranoia).

Informatii administrative
Intalnirea de deschidere a taberei va avea loc vineri, 17 august 2012, ora 16.00. In timpul acestei intalniri vor fi explicate regulile taberei si se va face o prima meditatie. Toate detaliile administrative vor fi rezolvate in acea seara, astfel ca atunci cand aceasta tabara va incepe efectiv sambata 18 august, urmatoarele 5 sau 10 zile sa poata fi consacrate exclusiv meditatiei si interiorizarii. Cei care doresc sa participe doar primele 5 zile vor pleca joi, 23 august, dimineata. Incheierea perioadei propriu-zise de retragere si meditatie de 10 zile va fi luni 27 august 2012, dupa meditatia de dupa-amiaza, cand se va face impartasirea experientelor traite in aceasta perioada, iar marti 28 august dimineata va mai fi o intalnire pentru intrebari si raspunsuri, inainte de plecarea participantilor.
Programul va fi de aproximativ 10 ore pe zi (aprox. 6,5 ore pentru meditatii, 2 ore pentru conferinte si citirea unor texte inspiratoare, 1,5 ore pentru practica Hatha Yoga), cu doua pauze pentru masa (pranz si cina).

Inscrierile se fac in limita locurilor, pana pe 30 iulie 2012. Pentru confirmarea inscrierii si rezervarea locului este necesara plata unui avans.
Exista mai multe variante de cazare in cadrul taberei, va rugam sa ne contactati pentru informatii.
Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului.
Toti cei care doresc sa se inscrie trebuie sa ia legatura individual cu noi la telefon sau prin e-mail.

Informatii si inscrieri:
tel. 0268.360.424 sau 0731.32.42.41
sau pe adresele de e-mail: contact (at) kamala.ro sau centrulkamala (at) gmail.com
pagini web: www.kamala.ro sau www.hridaya-yoga.com

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira