Meditații pentru trăirea fericirii prin conștiență

Începând cu data de 17 martie 2017, în cadrul cursului de meditație al centrului Kamala din Brașov va începe o serie nouă de lecții teoretice și practice de meditație.

Metodele pe care le vom folosi se bazează pe tratatul tradiţional Vijñāna Bhairava Tantra, un text de o rară profunzime ce face parte din vechile scrieri tantrice. El este o bijuterie a spiritualităţii universale şi poate fi de ajutor oricărui aspirant sincer, indiferent de calea pe care o urmează spre Adevărul Suprem.

Multe dintre tehnicile din Vijñāna Bhairava Tantra sunt surprinzătoare. De altfel textul nu vorbeşte despre concentrare, sau tehnici, ci despre sfaturi spirituale care duc la liniştirea minţii şi mai departe la trăirea conștiinței unității. El recomandă să trăiești intens o emoție puternică sau o dorință și să fii conștient printr-un abandon total așa încât să ajungi în acele clipe la sursa întregului univers. Sau când faci dragoste să fii deplin conștient de flacăra pasiunii și să devii acea flacără. Când intri în somn să fii atent la acea translație de la veghe la somn și în acel moment de graniță să atingi Inima lumii. Sau să te dizolvi în contemplare…

Sunt de asemenea și modalități mai apropiate de tehnici yoga și de meditație, care se referă la respirație, sunete, lumină. Ceea ce este fascinant ține și de îmbinarea tehnicilor cu trăirile intime, firești, așa încât nu ai senzația unor metode impuse din exterior, ci înveți să trăiești în cea mai adâncă profunzime a vieții și ființei tale. Vijñāna Bhairava Tantra este centrat în întregime pe trăirea conștienței ce duce la unitate și unicitate, extrăgând esența clipelor de viață dar și a tehnicilor de meditație.

Vom practica împreună aceste modalități de transformare ce ne vor ajuta să înțelegem că fiecare acțiune poate deveni o meditație și fiecare meditație este o trăire naturală, toate conducând spre ātman, Inima Spirituală.

Locație: centrul Kamala, Brașov, str. Avram Iancu nr. 54

Data: în fiecare vineri, între orele 19.00-21.00.

Pentru înscriere, vă rugăm să ne contactați prin telefon (0731324241 sau 0731324239) sau prin email (centrulkamala@gmail.com).

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira