Tabăra-retragere de meditaţie – 26 dec 2014 – 6 ian 2015

Centrul de Yoga si Meditatie Kamala organizează in perioada

26 decembrie 2014 – 6 ianuarie 2015

 TABARA-RETRAGERE DE MEDITATIE PENTRU REVELAREA INIMII SPIRITUALE

În această iarnă, exista posibilitatea de a realiza o retragere de patru zile (sosire 26 decembrie, retragere 27-30 decembrie, plecare 31 decembrie, adica 5 nopti) sau o retragere de 10 zile (sosire 26 decembrie, retragere 27 decembrie-5 ianuarie, plecare 6 ianuarie, adica 11 nopti). La sfarsitul acestui mesaj sunt oferite informatiile administrative.

Tabăra-retragere Hridaya de meditaţie în tăcere este o experienţă unică de interiorizare care urmăreşte accesul la adevărata şi esenţiala noastră natură (Sinele suprem, numit atman în limba sanscrită), prin intermediul tehnicilor de meditaţie şi yoga. În timpul retragerii, vor fi prezentate aspecte ale Inimii Spirituale din diferite tradiţii cum ar fi advaita vedanta, creştinism ezoteric, sufism, şaivism kaşmirian, tantra, dzogchen.

Tabăra-retragere Hridaya de meditaţie în tăcere a fost concepută în mod specific pentru înţelegerea cuprinzătoare şi intimă a ceea ce este meditaţia şi pentru a simţi transformările deosebite pe care ea le aduce. Programul îşi propune să creeze o experienţă asemănătoare unei retrageri în solitudine (cum ar fi într-o peşteră), în scopul de a oferi o oportunitate de a ajunge la stări profunde de conştiinţă, aspiraţie intensă către Divin şi interiorizare extrem de concentrată pentru trezirea şi înflorirea sufletului.

În stadiile avansate de practică, toate căile spirituale autentice se întâlnesc armonios şi se contopesc în aceeaşi Realitate. În timpul Retragerii Hridaya în tăcere, practicanţii vor fi îndrumaţi treptat spre această înţelegere pătrunzătoare. Nu este necesară experienţa anterioară în practica yoga sau a meditaţiei, căci această retragere este concepută atât pentru începători, cât şi pentru practicanţii avansaţi ai meditaţiei.

In cadrul acestei tabere vor fi meditatii, recomandari, metode si elemente practice, meditatii cu directa indrumare, conferinte cu diferite teme, printre care:

– Metoda de introspectie a lui Ramana Maharshi folosind intrebarea “Cine sunt Eu?”;

–  Freamatul mistic (spanda), constiinta martor, rugaciunea inimii, resorbtia sentimentului “Eu” in sursa sa, despre continutul si calitatea mintii, starea naturala in traditia dzongchen, iubirea pura ca expresie a constiintei unitatii, tacerea ca substrat al existentei.

– Adancirea in meditatie, folosind doua metode din traditia Mahamudra: “prinderea mintii agitate” si “stabilizarea mintii in starea de liniste”;

– Cele patru etape fundamentale in procesul Revelarii Inimii Spirituale;

– Sfaturi cu privire la pastrarea continuitatii constientei asupra Inimii spirituale in traditia Parintilor Desertului (din Crestinism).

– O metoda vedantica de a practica si a intelege mai profund rolul pe care il are Hatha yoga in transformarea spirituala. (Programul va include de asemenea sedinte de Hatha Yoga);

– Tehnici de linistire a mintii folosind controlul respiratiei;

– Principiile fundamentale de transformare spirituala in Advaita Vedanta.

– Metode de a translata de la constiinta individuala la Constiinta Unitatii Divine.

Participarea la această tabără de meditatie implica respectarea urmatoarelor reguli: 

 -Pentru a se crea o stare cât mai profundă de interiorizare, linişte mentală şi aspiraţie către Dumnezeu, în această tabără, începând din a doua zi, se va realiza în permanenţă mauna (respectarea tacerii).

– De asemenea, nu se vor folosi telefoane, calculatoare, casetofoane, radiouri sau orice alte surse de distragere mentală.

– Femeile si barbatii se vor caza separat, se va respecta abstinenta. De asemenea, vor manca in serii separate.

– Mancarea va fi strict lacto-ovo-vegetariana.

– Nu se consuma alcool, carne, cafea si nu se fumeaza.

Nu sunt admisi cei care sufera de boli psihice grave(cum ar fi epilepsia, schizofrenia, paranoia).

Puteţi citi mai multe informaţii despre specificul acestei tabere la acest link de pe site-ul www.kamala.ro.

Conducătorul taberei

Tabara va fi sustinuta de profesorul de yoga Sahajananda (Claudiu Trandafir). Sahajananda este profesor de yoga de peste 25 de ani si are o experienta deosebita in realizarea unor retrageri spirituale in solitudine, in pesteri, dar si in coordonarea grupurilor mari de oameni in programe speciale de meditatii pentru revelarea Sinelui. A condus astfel de retrageri pentru sute de aspiranti, incepand din anul 2001, avand ca fundament spiritualitatea specifica din Advaita Vedanta, in Romania, Thailanda, Canada, Israel, Marea Britanie, Elvetia, Mexic, Germania, Olanda etc.Puteti afla mai multe despre el pe site-ul lui: www.hridaya-yoga.com (in limba engleza).

Informatii administrative

Intalnirea de deschidere a taberei va avea loc vineri, 26 decembrie 2014, ora 19.00. In prima oră a acestei intalniri vor fi explicate regulile taberei, apoi se vor face prima prezentare urmată de meditatie. Prezenta la aceasta prima intalnire este necesară pentru toti participantii, chiar daca au mai fost la alte retrageri Hridaya. Toate detaliile administrative vor fi rezolvate in acea seara, astfel ca atunci cand aceasta tabara va incepe efectiv sambata 27 decembrie, urmatoarele 4 sau 10 zile sa poata fi consacrate exclusiv meditatiei si interiorizarii. Cei care doresc sa participe doar primele 4 zile vor pleca miercuri, 31 decembrie, dimineata. Incheierea perioadei propriu-zise de retragere si meditatie de 10 zile va fi luni 5 ianuarie 2015, dupa meditatia de dupa-amiaza, cand se va face impartasirea experientelor traite in aceasta perioada, iar luni 6 ianuarie dimineata va mai fi o intalnire pentru intrebari si raspunsuri, prânzul şi plecarea participantilor.

Programul va fi de aproximativ 10 ore pe zi (aprox. 6,5 ore pentru meditatii, 2 ore pentru conferinte si prezentarea unor texte inspiratoare, 1,5 ore pentru practica Hatha Yoga), cu pauze pentru masă (micul dejun, pranz si cina) și odihnă. Prima masă din cadrul taberei este cina din 26 decembrie 2014, ultima masă este pranzul din 6 ianuarie 2015. Alimentaţia este lacto-ovo-vegetariană.

Preţul complet al pachetului (taxa administrativă, cazare şi masă) variază între 1280 lei şi 1390 lei (în funcţie de varianta de cazare).
Pentru varianta scurtă (4 zile retragere, 5 nopti cazare si masa) pachetul variaza intre 800 şi 850 lei.

Persoanele care se înscriu până pe 31 octombrie 2014 beneficiază de o reducere de pret, adica vor achita intre 1180 lei și 1290 lei (in functie de varianta de cazare), respectiv între 700 şi 750 lei pentru varianta scurtă. După 31 octombrie 2014, se achita pretul integral mentionat mai sus.

Pentru confirmarea inscrierii si rezervarea locului este necesara plata unui avans de minim 500 lei. Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului.

Dacă, după plata avansului, se renunță la participare, avansul se poate returna astfel:

– dacă se renunță până pe 31 octombrie 2014, se returnează avansul mai puțin 10 lei taxe administrative

– dacă se renunță în perioada 31 octombrie – 1 decembrie 2014, se returnează 50% din avans

– după 1 decembrie 2014 avansul nu se mai returnează.

Toti cei care doresc sa se inscrie trebuie sa ia legatura individual cu noi la telefon sau prin e-mail.

Informatii si inscrieri:

tel. 0268.360.424 sau 0731.32.42.41

sau pe adresele de e-mail: contact@kamala.ro sau centrulkamala@gmail.com

pagini web: www.kamala.ro sau www.hridaya-yoga.com

Fie ca freamătul sacru al Inimii Spirituale să ne lumineze viaţa!

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira