Tabara – retragere de meditatie pentru Revelarea Inimii Spirituale – Sanpetru, dec 2010 – ian 2011

 Centrul de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov organizeaza Tabara-Retragere de meditatie pentru Revelarea Inimii Spirituale in perioada 26 decembrie 2010 – 3 ianuarie 2011, in localitatea Sanpetru (jud. Brasov – la 2 km de orasul Brasov).

Tabara va fi sustinuta de profesorul de yoga Claudiu Trandafir. Claudiu este profesor de yoga de peste 22 de ani si are o experienta deosebita in realizarea unor retrageri spirituale in solitudine, in pesteri, dar si in coordonarea grupurilor mari de oameni in programe speciale de meditatii pentru revelarea Sinelui. A condus astfel de retrageri pentru sute de aspiranti in ultimii sapte ani, avand ca fundament spiritualitatea specifica din Advaita Vedanta. Cele mai recente sunt actiunile de acest fel din Thailanda, unde in fiecare luna sunt organizate astfel de retrageri spirituale foarte apreciate de oameni din lumea intreaga. In lunile decembrie 2007 si august 2008, Claudiu a sustinut si la noi in tara asemenea actiuni spirituale. Puteti afla mai multe despre Claudiu pe site-ul lui: www.hridaya-yoga.com .

 

In cadrul acestei tabere vor fi meditatii, recomandari, metode si elemente practice, meditatii cu directa indrumare, conferinte cu diferite teme, printre care:
– Metoda de introspectie a lui Ramana Maharshi folosind intrebarea “Cine sunt Eu?”;

–  Freamatul mistic (spanda), constiinta martor, rugaciunea inimii, resorbtia sentimentului “Eu” in sursa sa, despre continutul si calitatea mintii, starea naturala in traditia dzongchen, iubirea pura ca expresie a constiintei unitatii, tacerea ca substrat al existentei.

– Adancirea in meditatie, folosind doua metode din traditia Mahamudra: “prinderea mintii agitate” si “stabilizarea mintii in starea de liniste”;
– Cele patru etape fundamentale in procesul Revelarii Inimii Spirituale;
– Sfaturi cu privire la pastrarea continuitatii constientei asupra Inimii spirituale in traditia Parintilor Desertului (din Crestinism).
– O metoda vedantica de a practica si a intelege mai profund rolul pe care il are Hatha yoga in transformarea spirituala. (Programul va include de asemenea sedinte de Hatha Yoga);
– Tehnici de linistire a mintii folosind controlul respiratiei;
– Principiile fundamentale de transformare spirituala in Advaita Vedanta.
– Metode de a translata de la constiinta individuala la Constiinta Unitatii Divine.

 

Informatii administrative

Intalnirea de deschidere a taberei va avea loc duminica 26 decembrie 2010, ora 16.00. In timpul acestei intalniri vor fi explicate regulile taberei si se va face o prima meditatie. Toate detaliile administrative vor fi rezolvate in acea seara, astfel ca atunci cand aceasta tabara va incepe efectiv luni 27 decembrie, urmatoarele 7 zile sa poata fi consacrate exclusiv meditatiei si interiorizarii. Inchiderea taberei va fi duminica 2 ianuarie 2011, dupa meditatia de dupa-amiaza, cand se va face impartasirea experientelor traite in aceasta perioada, iar luni 4 ianuarie 2011 va mai fi o intalnire pentru intrebari si raspunsuri.

Programul va fi de aproximativ 10 ore pe zi (aprox. 6,5 ore pentru meditatii, 2 ore pentru conferinte si citirea unor texte inspiratoare, 1,5 ore pentru practica Hatha Yoga), cu doua pauze pentru masa (pranz si cina).

Inscrierile se fac in limita locurilor, la telefon 0731/32.42.41,0788.477.245, 068/360.424 sau pe adresa de e-mail contact@kamala.ro.

Nu sunt admisi cei care sufera de boli psihice grave(cum ar fi epilepsia, schizofrenia, paranoia).

Toti cei care doresc sa se inscrie trebuie sa ia legatura individual cu noi la telefon sau prin e-mail.

 

  Participarea la acest program de meditatii implica respectarea urmatoarelor reguli yoghine:

  -Pentru a se crea o stare cât mai profundă de interiorizare, linişte mentală şi aspiraţie către Dumnezeu, în această tabără, începând din a doua zi, se va realiza în permanenţă mauna (respectarea tacerii).

-De asemenea, nu se vor folosi telefoane, calculatoare, casetofoane, radiouri sau orice alte surse de distragere mentală.

– Femeile si barbatii se vor caza separat si vor face abstinenta. De asemenea, vor manca in serii separate.

– Mancarea va fi strict lacto-ovo-vegetariana.

– Nu se consuma alcool, carne, cafea si nu se fumeaza.

Cititi aici Regulile de participare la Tabara- retragere de meditatie pentru revelarea Inimii spirituale.

Lasă un răspuns

Theme: Overlay by Kaira